Sos paprykowy
Prosty, szybki i smaczny sos paprykowy.
Składniki:
Wykonanie:
*przepis pochodzi z blogu alltidsulten- tłumaczenie własne
Składniki:
- 1 mała cebula
- 1 czerwona papryka
- 2 dl bulionu warzywnego (może być z kostki)
- 1 dl śmietany 18% w temperaturze pokojowej
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- trochę białej części pora (opcjonalnie)
Wykonanie:
- Cebulę, por i paprykę pokrój w kostkę.
- Na patelni podsmaż warzywa przez kilka minut.
- Przelej warzywa do miski/garnka, dodaj bulion i rozdrobnij przy użyciu blendera.
- Zmiksowane warzywa przelej na patelnie i zagotuj.
- Mąkę kukurydzianą dodaj do śmietany, wymieszaj a następnie ostrożnie dodaj do warzyw.
- Gotuj sos przez 5 minut.
*przepis pochodzi z blogu alltidsulten- tłumaczenie własne
Komentarze
Prześlij komentarz